Benodigdheden:
- 9 pannenkoeken naturel
- Gerookte italiaanse ham
- 300 gram spinazie
- 2 rijpe tomaten
- 3 bolletjes mozzarella
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 60 gram geraspe Parmezaanse kaas
- 200g Skyr
- 2 volle handjes Basilicum
- Peper en zout
- 4 eetlepes Olijfolie
- Peper en zout
- Prikkers
Bereiding:
- Snijd de Italiaanse ham in dunne reepjes en bak krokant in een antikleefpan
- Voeg de spinazie toe en laat deze eerst pruttelen met het deksel erop. Eens de spinazie zacht is, laat je hem nog wat doorpruttelen tot het vocht verdampt is.
- Kruid met peper
- Snijd de tomaten en de mozzarella in stukken
Pesto:
- Mix de knoflook met de geroosterde pijboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en basilicum in de blender. Kruid met wat peper
- Schep de pesto door de skyr en kruid indien gewenst nog wat bij met peper
- Schep het mengsel van spinazie en ham op de pannenkoek
- Strooi er mozzarella en tomaat over
- Plooi de pannenkoekn op zoals op de afbeelding en dien op met een prikker en een lepeltje Skyr-pesto
Smakelijk!