Benodigdheden:
- 9 pannenkoeken naturel
- Gerookte italiaanse ham
- 300 gram spianzie
- 2 rijpe topaat
- 3 bolletjes mozarella
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 60 gram geraspe parmezaanse kaas
- 200g Skyr
- Basilicum 2 volle handjes
- Peper en zout
- 4 eetlepes Olijfolie
- Peper en zout
- prikkers
Bereiding:
- Snij de italiaanse ham in dunne reepjes en bak krokant in een antikleefpan
- Voeg de spinazie toe en laat deze eerst pruttelen met het deksel erop. Eens de spinazie zacht is, laat je hem nog wat doorpruttelen tot het vocht verdampt is.
- Kruiden met peper
- Snijdt de tomaten en de mozarella in stukken
Pesto:
- Mix de knoflook met de geroosterde pijboompitten, permezaanse kaas, olijfolie en basilicum in de blender. Kruidt met wat peper
- Schep de pesto doorheen de skyr, kruid indien gewenst nog wat bij met peper.
- Schep het mengsel van spinazie en ham op de pannenkoek
- Strooi er de mozarella en de tomaat over
- Plooi de pannenkoekn op zoals op de afbeelding en dien op met een prikker en een lepeltje Skyr-pesto/
Smakelijk!