Wraps met spinazie, mozzarella, tomaten en skyr-pesto

Citroenmeringue taartjes maken met Beauvoordse pancakes
13 mei 2024
Hartige pannenkoeken met ham en kaas
13 mei 2024

Wraps met spinazie, mozzarella, tomaten en skyr-pesto

Benodigdheden:

  • 9 pannenkoeken naturel
  • Gerookte italiaanse ham
  • 300 gram spinazie
  • 2 rijpe tomaten
  • 3 bolletjes mozzarella
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 60 gram geraspe Parmezaanse kaas
  • 200g Skyr
  • 2 volle handjes Basilicum
  • Peper en zout
  • 4 eetlepes Olijfolie
  • Peper en zout
  • Prikkers

Bereiding: 

  • Snijd de Italiaanse ham in dunne reepjes en bak krokant in een antikleefpan
  • Voeg de spinazie toe en laat deze eerst pruttelen met het deksel erop.  Eens de spinazie zacht is, laat je hem nog wat doorpruttelen tot het vocht verdampt is.
  • Kruid met peper 
  • Snijd de tomaten en de mozzarella in stukken

Pesto:

  • Mix de knoflook met de geroosterde pijboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en basilicum in de blender. Kruid met wat peper
  • Schep de pesto door de skyr en kruid indien gewenst nog wat bij met peper
  • Schep het mengsel van spinazie en ham op de pannenkoek
  • Strooi er mozzarella en tomaat over
  • Plooi de pannenkoekn op zoals op de afbeelding en dien op met een prikker en een lepeltje Skyr-pesto

Smakelijk!