Pannenkoekentaart met fruitmascarpone

Hartige pannenkoeken met ham en kaas
13 mei 2024
Cinamon roll bierpancakes
13 mei 2024

Pannenkoekentaart met fruitmascarpone

Benodigdheden:

  • 500 gram zoete Beauvoordse pannenkoeken
  • 500 gram mascarpone
  • 4 eetlpels bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 3 kiwi’s
  • 2 bakjes blauwe bessen
  • 2 bakjes frambozen

Bereiding: 

  • Neem een mooi bord of een dienblad waarop je de taart mooi kunt presenteren.
  • Begin met de mascarpone te mengen met de bloemsuiker, vanillesuiker en twee eetlepels citroensap
  • Meng 1/3 van de mascarpone met 2 en een halve kiwi
  • Meng 1/3 van de mascarpone met anderhalf bakje frambozen
  • Meng 1/3 van de mascarpone met anerhalf bakje blauwe bessen.
  • Hou de rest van het fruit opzij ter versiering
  • Bouw de taart beginnende met een pannenkoek en verdeel er 3 eetlepels van de fruitmascarpone op kies 1 kleur per laag.
  • Leg er en pannenkoek bovenop en smeer de volgende laag fruitmascarpone op de pannenkoek.
  • Bouw zo verder en sluit af met een pannenkoek. Verdeel er het overige fruit over en strooi er net voor het opdienen wat bloemsuiker over.

Smakelijk!