Benodigdheden :
Voor 4 personen :
- 500 gram Beauvoordse pannenkoeken 9 stuks
- 400 gram bruine bonen in blik
- 400 gram Kidney bonen in blik
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 gele paprika’s
- 300 ml tomaten passata
- 200 g maïs in blik
- 200g salsasaus (hot indien gewenst)
- 2 uien
- 2 tenen look
- 1 limoen
- 100 g zure room
- 1 bussel koriander
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel kaneel
- 1 chilipepertje naar smaak
- Eventueel chilisaus
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Pel de ui en look en snipper deze fijn. Hou eventueel nog wat ajuinsnippers opzij voor tijdens het serveren voor wat extra pit.
Snij de paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s in reepjes.
Giet de bruine bonen, kidney bonen en maïs in blik af , spoel ze even onder de kraan met koud water en laat uitlekken. Snij het chilipepertje fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe stoofpot op een medium vuur.
Stoof eerst de look en de uien gedurende 2 minuten.
Let erop dat ze niet aanbranden, verbrande look is niet lekker.
Voeg de gesneden groenten en tomatenblokjes toe.
Roer en laat 6 minuten stoven.
Voeg de salsa en het paprikapoeder, komijnpoeder en kaneelpoder toe.
Voeg de passata en de bonen toe en laat garen gedurende 10 minuten op een zacht vuur.
Proef de chili en voeg naar smaak zout, peper en eventueel chilisaus toe.
Breng de zure room op smaak met koriander. Snij de koriander fijn en voeg de helft toe aan de yoghurt, samen met de helft van de uitgeperste limoen. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Warm de pannenkoeken plat op in de microgolf volgens de instructies.
Serveer ze vervolgens plat op een warm bord met chili sin carne en vouw dubbel.
Leg een tweede pannenkoek op het bord, vul met chili sin carne en vouw deze ook rug aan rug dubbel.
Dien op met een schepje zure room en eventueel wat zeste van de limoen en verse chilipeper naar smaak.
Geniet!